Vijesti

Poziv na završnu konferenciju u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Ženska soba – Centar za seksualna prava poziva sve zainteresirane osobe na sudjelovanje na završnoj konferenciji programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koja će se održati:

10. prosinca 2020. godine

putem Zooma

u trajanju od 11:00 do 14:30 sati.

Program „Mreža podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ provodi Ženska soba u partnerstvu s 10 organizacija civilnoga društva na području 13 županija na kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Osnovni cilj programa je osiguranje sveobuhvatnih, lako dostupnih i besplatnih usluga pomoći i podrške za žrtve, svjedokinje i svjedoke svih kaznenih djela. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Osnovni cilj konferencije je predstaviti rezultate rada Mreže podrške u trogodišnjem razdoblju, istaknuti važnost suradnje svih relevantnih dionika na lokalnoj i nacionalnoj razini te istaknuti nužne korake za unaprjeđenje sustava podrške, kao i položaja i prava žrtava kaznenih djela u budućnosti.

Na konferenciji će izlaganja održati relevantne stručnjakinje i stručnjaci, predstavnice i predstavnici značajnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Hrvatske i inozemstva (Victim Support Europe), koji aktivno rade na unaprjeđenju sustava podrške žrtvama i svjedocima i svjedokinjama kaznenih djela. Vjerujemo da konferencija predstavlja iznimnu priliku za profesionalni razvoj, razmjenu iskustava i podizanje svijesti, kao i da će doprinijeti daljnjem razvoju zakonodavstva, javnih politika i cjelokupnog sustava podrške žrtvama i svjedocima i svjedokinjama kaznenih djela.

Nadamo se kako ćete se odazvati pozivu za sudjelovanjem na konferenciji i na taj način podržati daljnji razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima i svjedokinjama kaznenih djela u Hrvatskoj. Službeni jezik konferencije je hrvatski, a program konferencije možete pronaći OVDJE.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijaviti se možete putem e-maila zenska.soba@zenskasoba.hr.

Molimo Vas da u prijavi navedete Vaše ime i prezime, zanimanje, instituciju/organizaciju ispred koje dolazite te e-mail na koji ćemo Vam poslati pozivnicu za Zoom.

Krajnji rok za prijave je 08.12.2020. godine u podne.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem e-maila zenska.soba@zenskasoba.hr ili

na broj telefona 01/6119-174.

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

tim Ženske sobe