Vijesti

POZIV NA PROSVJED INICIJATIVE HRVATSKA MOŽE BOLJE: Mijenjaju nam prošlost, kradu sadašnjost, ne dajmo im BUDUĆNOST!

Ženska soba – Centar za seksualna prava poziva sve zainteresirane osobe da se priključe prosvjedima diljem Hrvatske.

Poziv Inicijative “Hrvatska može bolje” prenosimo u cijelosti:

Učitelji i učiteljice, više od 180 udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, te razni pojedinci i građani Hrvatske okupljeni u Inicijativu Hrvatska može bolje pozivaju sve da u srijedu, 1. lipnja u 18 sati jasno i glasno kažu da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva. Kroz simultane prosvjede na Međunarodni dan roditelja u Zagrebu, Križevcima, Puli, Poreču, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Virovitici, Splitu, Zadru, Korčuli, Dubrovniku te u Londonu građani će pokazati da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje, a obrazovna reforma je hrvatski javni interes. Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.

Inicijativa Hrvatska može bolje poziva razočarane građane da prije prosvjeda podrže daljnji razvoj Cjelovite kurikularne reforme tako da pošalju svoje poruke podrške Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu te saborskim zastupnicima – neka shvate da je obrazovanje najvrjednija investicija!

Podupiratelji i organizatori prosvjeda Hrvatska može bolje će sutra, u ponedjeljak, 30. svibnja u 12 sati u prostoru Foruma za slobodu odgoja (Kralja Držislava 12, Zagreb) održati konferenciju za novinare. Pokažimo da je građanima obrazovanje prioritet jer – kakva škola danas, takva Hrvatska sutra!

Za dodatne medijske izjave na raspolaganju stoje Martina Horvat (martina@gong.hr, 0914825440), Mario Bajkuša (mbajkusa@fso.hr, 0989343517), Mirela Blažanović (apricot.roda@gmail.com, 098 799 611) i Miljenko Hajdarović, član stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme (celikup@gmail.com, 098 632 507).

Detalji o prosvjedu nalaze se na www.hrvatskamozebolje.org i na Facebook eventu, a za dodatne informacije javite se Daneli Žagar (danela.zagar@cms.hr, 0994567339).

Inicijativa Hrvatska može bolje