Vijesti

Poziv na trening za volonterke i volontere u okviru projekta “Zajednički za sigurno odrastanje”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening Zajednički za sigurno odrastanjenamijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

 

  1. i 21. veljače 2018. godine (utorak i srijeda)

u trajanju od 10:00h do 16:00h oba dana

u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

 

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se sljedeće teme: seksualno nasilje, ravnopravnost spolova, doprinos civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena, zakonodavni okvir, vještine i znanja potrebne za provođenje radionica s djecom i mladima.

Sudjelovanje na treningu je besplatno te je osiguran ručak oba dana, no nisu pokriveni putni troškovi dolaska na trening.

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (socijalna pedagoginja), Kristina Mihaljević (socijalna pedagoginja), Anamaria Drožđan Kranjčec (diplomirana pravnica) te Senka Sekulić Rebić (psihologinja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

  1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
  2. Po završetku treninga, uz mentorstvo članica Ženske sobe, održati 2 radionice za djecu i mlade u školama u Republici Hrvatskoj (najkasnije do kraja svibnja 2018. godine odnosno do kraja školske godine).

Sudionici/ce će na samom treningu potpisati ugovor o volontiranju i pisanu izjavu da nisu kazneno osuđivani te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama te volonterskom angažmanu.

Poželjno je, no ne i obavezno, iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, te prebivalište izvan Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 15. 02. 2018. godine

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis
  2. Motivacijsko pismo
  3. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti  na sljedećem linku: Prijavni obrazac2018.

 

Trening je sastavni dio projekta „Zajednički za sigurno odrastanje“, kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obilje, mlade i socijalnu politiku. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Centrom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

Veselimo se Vašem odazivu i druženju s Vama!