Vijesti

Poziv na trening za volonterke i volontere #sherajmo odgovorno

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening #sherajmoodgovorno, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

03. – 04.03.2017., petak i subota

u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te metode rada s mladima.

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.

Trening će voditi Maja Vukmanić Rajter (socijalna pedagoginja) i Anamaria Drožđan-Kranjčec (diplomirana pravnica), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

 1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga

2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u jednoj od partnerskih škola ( Gimnazija iz Zagreba, Ekonomsko – turistička škola Daruvar i Srednja škola Novska) na temu prevencije seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama (najkasnije do kraja svibnja 2017. godine).

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju i  pisanu izjavu da nisu kazneno osuđivani te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te će po izvršenim obvezama primiti  potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama te volonterskom angažmanu.

 

Poželjno je, no ne i obavezno, iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica.

 ROK ZA PRIJAVE JE 24. veljače 2017.

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis
  2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na sljedećem linku:

https://zenskasoba.hr/docs/Prijavni%20obrazac2017.doc

Trening je sastavni dio projekta #sherajmoodgovorno kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, Srednjom školom Novska i 1. gimnazijom Zagreb.