Vijesti

Poziv za sudjelovanje u istraživanju o ulozi organizacija civilnog društva (OCD-a) u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj

Logotipi za web

Poštovana, poštovani,

Pozivamo Vas da ispred svoje organizacije sudjelujete u istraživanju o ulozi organizacija civilnog društva (OCD-a) u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj.

Kriteriji za sudjelovanje organizacija civilnog društva u istraživanju:

  1. Organizacija nije vjerska ni politička.
  2. Organizacija postoji najmanje 2 godine.
  3. Organizacija radi direktno sa ženama žrtvama nasilja kroz minimalno 10 savjetovanja mjesečno.
  4. Organizacija se sama određuje kao organizacija koja se bavi suzbijanjem nasilja nad ženama.

Istraživanje se provodi kroz polu-strukturirani intervju uživo ili telefonski, a predviđeno vrijeme trajanja je maksimalno 30 minuta. Podatci razgovora bit će upisani pod kodom, a vaše ime bit će apsolutno zaštićeno. Svi podatci bit će tretirani s maksimalnom povjerljivošću.

Ukoliko želite sudjelovati u istraživanju te zadovoljavate navedene uvjete javite nam se na:

E-mail: zenska.soba@zenskasoba.hr

Tel.: 01/ 61 19 174

Istraživanje provodi Ženska soba u sklopu projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ financiranog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške te EEA fonda, a u partnerstvu s organizacijama Korak-Karlovac, Ženskom udrugom Izvor-Tenja i organizacijom Stigamot- Island.

Cilj projekta je jačanje sposobnosti OCD-a i promicanje poticajnog okruženja za sektor.

U sklopu projekta planira se provesti već navedeno i istraživanje o ulozi organizacija civilnog društva (OCD-a) u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj. Podatci i nalazi istraživanja koristit će se kao smjernice za razvoj akcijskog plana za suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj, kao i za plan održivosti organizacija civilnog društva koji rade na tom području.

Akcijski plan te plan održivosti će se razvijati na konferenciji „Uloga OCD-a u suzbijanju nasilja nad ženama i održivosti u Republici Hrvatskoj i regiji“ koja će se od 8.-11.6.2016. godine održati u Opatiji.

Plan nam je s navedenim istraživanjem i akcijskim planom i planom održivosti krenuti u zagovaranje i javnu kampanju, pa u sklopu projekta planiramo i sastanke OCD-a s novinarima/kama, kao i sastanke OCD-a u svrhu planiranja, a konačno i provođenja kampanje o ulozi OCD-a u suzbijanju nasilja nad ženama.

Dobrodošle i dobrodošli ste priključiti nam se, osim u istraživanje i u sve aktivnostima koje mu slijede!