Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova predstavljen projekt „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja“

Dana 2. svibnja 2016. godine Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova gđi. Višnji Ljubičić predstavljen je projekt “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” te je dogovorena daljnja suradnja.

Pravobraniteljici je predstavljena Ženska soba – Centar za seksualna prava, kao nositeljica projekta, koja projekt provodi sa suradničkom organizacijom Udrugom Brod te partnerskom organizacijom Grad Slavonski Brod. Na sastanku je Pravobraniteljica upoznata s ciljevima, očekivanim rezultatima te aktivnostima projekta, s obzirom na njenu važnost i ulogu u suzbijanju nasilja nad ženama.

Koordinatorica Ženske sobe, Maja Mamula te Paula Zore su posebno istaknule predstojeće održavanje “Specijalizirane edukacije o seksualnom nasilju” koja kroz četiri modula za cilj ima podizanje stručnih kompetencija i međuresorne suradnje relevantnih institucija poput policije, državnog odvjetništva, centara za socijalnu skrb, zdravstvenog sustava, obrazovnog sustava te organizacija civilnog društva. Edukacija će se odvijati na području Zagreba i Zagrebačke županije te Slavonskog Broda.

Sastanak je održan u okviru projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja”. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava uz dvije partnerske organizacije: Udrugu Brod – grupu za ženska ljudska prava te Grad Slavonski Brod. Projekt je financijski podržan od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu IPA 2012 Building Capacities of CSOs for Ensuring Effective Implementation of the EU Standards in the Enforcement of Human Rights.