Vijesti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnice Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je 25.11.2016. predstavnice Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama: potpredsjednicu Nacionalnog tima Renatu Odeljan i članice Suzanu Kikić, Maju Mamulu, Sandru Batlak i Sanju Sarnavku.

Prilikom susreta razgovaralo se o potrebi senzibiliziranja javnosti o problematici i posljedicama te važnosti pravovremene reakcije na nasilje nad ženama. Predsjednica je istaknula važnost odgoja i edukacije u borbi protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Iskazana je potreba za novom državnom strategijom u borbi protiv nasilja kao i jasno definiranje zaduženja uz dodatna financijska sredstva za učinkovitiju borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama. Predsjednica Republike iskazala je spremnost za svesrdnim angažmanom u zajedničkim naporima borbe protiv nasilja nad ženama.

predsjednica