Vijesti

Predstavljena knjiga “Seksualno nasilje – Mitovi, stereotipi i pravni sustav”

U knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu je predstavljena knjiga “Seksualno nasilje – Mitovi, stereotipi i pravni sustav” autorice dr. sc. Ivane Radačić u petak, 3. listopada, 2014. godine.

Knjigu su predstavile Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, prof. dr. sc. Ksenija Turković, sutkinja Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i prof. dr. sc. Biljana Kašić, feministkinja i profesorica sa Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Knjiga je predstavljena kao iznimno važna za našu sudsku praksu, ali i teoriju, skrećući pozornost prisutnima na brojne mitove i stereotipe prisutne u našem društvu kada govorimo o seksualnom, obiteljskom i partnerskom nasilju, ali i spolnom uznemiravanju. Sama autorica Ivana Radačić je istaknula kako je jedan od ciljeva ove knjige dati glas svim ženama žrtvama seksualnog nasilja.

Na predstavljanju su prisustvovali/e članice i članovi organizacija civilnog društva, pa tako i Paula Zore i Josipa Tukara iz Ženske sobe, te brojno zainteresirano građanstvo.