Vijesti

Predstavljena publikacija i rezultati projekta „Moj glas protiv nasilja“

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog, dana 24. studenog je u Europskom domu u Zagrebu predstavljena publikacija o zaštiti žena od nasilja Europskog instituta za ravnopravnost spolova te rezultati dvogodišnjeg projekta „Moj glas protiv nasilja“.

Projekt je započeo s provedbom u prosincu 2013. godine, nositelj projekta je Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske te ga provodi u suradnji s partnerskim organizacijama civilnog društva CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Ženska soba – Centar za seksualna prava. Projekt je financijski podržan u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS „Potpora informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama“ .

Ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja ženama i djevojčicama/djevojkama uključujući obiteljsko nasilje i odašiljanje poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja. Poseban je naglasak stavljen na seksualno i obiteljsko nasilje te na podizanje razine znanja mladih o svim oblicima nasilja nad ženama i djevojkama/djevojčicama.

Projekt se osobito fokusirao na ciljane skupine koje su činili/e: zastupnice/i u Hrvatskome saboru, tijela državne uprave, lokalna/županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova, organizacije civilnog društva, ranjive skupine djevojaka i žena, mediji te srednjoškolske ustanove.

Na predstavljanju su govorile ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin te Sanja Cesar iz CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe – Centra za seksualna prava, koje su predstavile ostvarene aktivnosti projekta „Moj glas protiv nasilja“.

Održano predstavljanje rezultata i publikacije je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My voice against violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

progress

12305621_10153118899752121_445237204_n