Vijesti

Predstavljeno istraživanje Zaštita prava i pružanje podrške žrtvama/ svjedocima nasilja u obitelji

Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama kojeg odlukom Ujedinjenih naroda obilježavamo 25. 11., u hotelu Dubrovnik u Zagrebu je 23. 11. 2010. održano predstavljanje istraživanja „Zaštita prava i pružanje podrške  žrtvama/ svjedocima nasilja u obitelji“ kojeg su proveli Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH i Ženska soba.

O istraživanju, njegovim rezultatima kao i zaključcima i preporukama koje slijede iz ovog istraživanja govorile su: Helena Štimac Radin, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i Ivana Dijanić Plašć, psihologinja iz Doma za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji “Duga – Zagreb”, vanjska suradnica Ženske sobe.

Ciljevi ovog istraživanja bili su utvrditi postojeću razinu zaštite prava žrtava/svjedoka nasilja u obitelji, utvrditi realnu potrebu za pružanjem podrške i pomoći žrtvama/svjedocima nasilja u obitelji u Hrvatskoj, te odrediti smjerove mogućeg poboljšanja zaštite žrtava i pružanja pomoći i podrške žrtvama/svjedocima nasilja u obitelji.

Sažetak istraživanja i preporuke koje proizlaze iz njegovih rezultata možete preuzeti ovdje.