Vijesti

Predstavljeno istraživanje Ženske sobe

U Europskom domu u Zagrebu je 18. studenog 2010. Ženska soba održala okrugli stol na kojem je predstavila istraživanje “Organizacije civilnog društva koje pružaju specijalizirane servise ženama žrtvama nasilja kao ključni akteri u procesu demokratizacije društva” koje je provedeno tijekom ove godine uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Tema okruglog stola, kao i istraživanja bila je: Organizacije civilnog društva koje pružaju specijalizirane servise ženama žrtvama nasilja kao ključni akteri u procesu demokratizacije društva.

Nakon predstavljanja rezultata istraživanja, Maja Mamula je dala riječ gošćama okruglog stola koje su se osvrnule na istraživanje, ali i otvorile čitav niz tema za raspravu u koju su se uključile predstavnice organizacija civilnog društva i institucija, suradnice, te podržavateljice rada Ženske sobe. Na okruglom stolu su govorile: Gordana Sobol, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Andreja Smajlović, stručna suradnica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Suzana Kunac, članica udruge B.a.B.e. i predstavnica Savjeta za razvoj civilnog društva.

Samo istraživanje je nastalo kao rezultat potrebe da se utvrdi stvaran broj, rasprostranjenost, kao i oblici rada organizacija civilnog društva sa ženama žrtvama svih oblika nasilja. Osim toga, zanimalo nas je koliko je toga u Hrvatskoj napravljeno po pitanju zaštite žrtava u odnosu na preporuke Vijeća Europe.

O rezultatima istraživanja možete više saznati u našoj brošuri.