Vijesti

Prezentacija video filma “I tebe se tiče!”

U učeničkom domu “Dora Pejačević” premijerno je prikazan video film “I tebe se tiče!”, dana 5. svibnja, 2015. godine. U punoj dvorani doma, učenicama te djelatnicima/ama doma je prikazan video film koji je nastao kao rezultat serije radionica održanih u navedenom domu na temu prevencije trgovanja ljudima.

Zainteresirane učenice učeničkog doma, Ajla Šabić i Danijela Blažak uključile su se u snimanje video filma te je zahvaljujući njihovom trudu i angažmanu isti i kreiran. Uradak je namijenjen svim mladim osobama te široj javnosti kako bi iz perspektive svojih vršnjakinja saznali o problematici trgovanja ljudima, mehanizmima zaštite te institucijama/organizacijama kojima se mogu obratiti.

Snimatelj, montažer i tonski urednik je Noah Pintarić, dok su za scenarij zaslužne Antonija Hojt Ilić i Josipa Tukara, članice Ženske sobe.

Video film kreiran je u sklopu projekta “Mladi protiv trgovanja ljudima”, financijski podržanim od Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. Projekt je provodila Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Cijeli video možete pogledati na sljedećoj adresi: “I tebe se tiče!”.