Vijesti

Program stručnog osposobljavanja za žene u Slavonskom Brodu

Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s nekoliko organizacija provodi program naziva „Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju“. U okviru programa je u Slavonskom Brodu, a u organizaciji partnerske Udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava osmišljen i razvije ciklus radionica kojima je bio cilj osnažiti žene žrtve nasilja u obitelji za ponovni povratak na tržište rada te za stručno osposobljavanja za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Radionice su održane tijekom mjeseca listopada i studenog, te je stručno osposobljavanje polaznica započelo krajem studenog 2017. godine.

Polaznice program osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu „Obris“ polaze u Slavonskom Brodu nakon čega će primljeno znanje utvrditi kroz stručnu praksu. Svrha stručnog osposobljavanja putem programa „Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju“ je uvećati mogućnost zapošljavanja  žena žrtava nasilja u obitelji stjecanjem novih znanja i vještina kao i razviti učinkovit model zapošljavanja žena koji će omogućiti njihovu reintegraciju u život zajednice te razvoj specifičnih kompetencija traženih na tržištu rada.

Aktivnosti se provode  u okviru programa “Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju”. Ženska soba – Centar za seksualna prava ga provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Požega, Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – Duga. Program se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.