Vijesti

Promocija video filma „Prevencija maloljetničke trudnoće“

U utorak, 26. siječnja, u prostoru učeničkog doma „Dora Pejačević“ (Trg Johna Kennedyja 3, Zagreb), s početkom u 20 sati, održat će se promocija video filma pod nazivom „Prevencija maloljetničke trudnoće“.

Video uradak rezultat je rada u kojem su sudjelovale učenice dvaju učeničkih domova iz Zagreba, učeničkog doma “Dora Pejačević” i učeničkog doma “Hrvatskog učiteljskog konvikta”. Nakon sudjelovanja na radionicama koju su provele članice Ženske sobe, učenice koje su izrazile želju za sudjelovanjem u daljnjim aktivnostima projekta “Razbijmo mitove o našem zdravlju!”, odnosno snimanju edukativno-preventivnog video filma, bile su uključene u daljnji proces.

Nakon održane radionice „Rod, spol i reproduktivna prava mladih“ na kojoj su učenice imale prilike više naučiti i o procesu kreiranja (pretprodukcija, produkcija i postprodukcija) kratkometražnih filmova (video uradaka), kreirana je ideja za scenarij na temu maloljetničke trudnoće. U prostoru Ženske sobe snimljen je igrani dio edukativnog video filma u kojem glume same učenice, dok je dokumentarni dio snimljen na Trgu bana Josipa Jelačića, Zagreb.

Nakon prezentacije video filma, video će biti dostupan na služenoj web stranici Ženske sobe, youtube kanalu te društvenim mrežama.

Navedene aktivnosti dio su spomenutog projekta “Razbijmo mitove o našem zdravlju!”, financijski podržanog od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.