Vijesti

Prva međunarodna konferencija o STOP programu

Dana 5. prosinca 2016. godine je održana prva međunarodna konferencija o STOP programu kojeg u Hrvatskoj provodi Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež. Prema programu mladi zbog lakog prekršaja  umjesto uobičajene kazne i sudskog postupka mogu odabrati rad za javno dobro.

Preventivni STOP program za mlade i zajednicu utemeljen je na 30-godišnjem iskustvu “Halt programa” iz Nizozemske koji se temelji na prevenciji problema u ponašanju djece i mladih kroz jačanje odgovornosti maloljetnika i povezivanju s lokalnom zajednicom. U Hrvatskoj se provodi od 2012. u Zagrebu i Velikoj Gorici.

Konferenciju je otvorila Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, a uz brojne govornike i govornice, na konferenciji su govorili Avrli Calder, predsjednica međunarodne udruge sudaca za mladež i Frans Grobbe, nizozemski stručnjak iz AO Consultants for Development.

Koordinatorica Ženske sobe dr. sc. Maja Mamula sudjelovala je na konferenciji i smatra kako se radi o iznimno važnoj temi, hvalevrijednom programu i sjajnoj konferenciji. Posebne pohvale idu odličnom organizacijskom timu u sastavu: Lana Petö Kujundžić (sutkinja Županijskog suda u Zagrebu), izv.prof. dr.sc. Irena Cajner Mraović, Davorka Lalić Lukač, mag. paed. soc, Jana Kujundžić, mag. soc. i Matea Babić, mag.paed.soc.

stop