Vijesti

Prvi tematski sastanak Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

U organizaciji Ženske sobe, dana 7. travnja 2021. godine online putem je održan prvi u nizu tematski sastanak Županijskih timova za sprečavanje o borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Sastanak je bio namijenjen predstavnicama/ima organizacija civilnoga društva koje su ujedno i članice/ovi Županijskih timova.

Sastanak je vodila koordinatorica Ženske sobe i članica Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji dr. sc. Maja Mamula.

Sljedeći tematski sastanci će uključivati sve predstavnice/ke Županijskih timova, dok će na posljednji sastanak, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u rujnu 2021., biti pozvane i predstavnice/i Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Tematski sastanak je sastavni dio projekta “Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom” kojeg provodimo u partnerstvu s Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor fotografije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”