Vijesti

Radionice u Osnovnoj školi „Tin Ujević“, Zagreb

Ženska soba – Centar za seksualna prava je u suradnji s Osnovnom školom „Tin Ujević“ iz Zagreba održala radionice za učenike i učenice osmih razreda. Radionice su održane 24. listopada 2019. godine.

Voditeljica radionica, Kristina Mihaljević, socijalna pedagoginja je učenike i učenice kroz radionicu „Elektroničko i elektroničko seksualno nasilje“ educirala o pozitivnim i negativnim stranama Interneta, o elektroničkom nasilju te elektroničkom seksualnom nasilju. Učenici i učenice su na radionicama imali prilike osvijestiti rizična ponašanja na Internetu te su upoznati s mogućnostima pomoći i podrške te zaštite ukoliko sami dožive ili poznaju nekoga tko je doživio elektroničko nasilja ili elektroničko seksualno nasilje.

Radionice su održane u okviru projekta „#Siguranklik“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom „Tin Ujević“ i Osnovnom školom „Borovje“ iz Zagreba. Projekt je financijski podržan od Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.