Vijesti

Rugby utakmica Hrvatska : Oxford University RFC i kampanja „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“

Prije reprezentativnog ciklusa u kojem Hrvatska ulazi u novu sezonu Europskog kupa nacija, hrvatski reprezentativci odigrat će sada već tradicionalni susret protiv jake ekipe Sveučilišta Oxford.

Hrvatska reprezentacija ovim će putem još jednom podržati rad udruge naše organizacije te se zajedno sa prijateljima iz OURFC Blues uključiti u kampanju protiv nasilja nad ženama.

Utakmica će se održati 22.10.2016. s početkom u 18 sati na stadionu Stjepan Spajić (Siget, Novi Zagreb), a ovim putem pozivamo sve da dođu i podrže ragbijaše i kampanju “Svom snagom protiv nasilja nad ženama”.

Cilj kampanje je senzibilizacija šire javnosti o problematici nasilja nad ženama i rodnoj neravnopravnosti. Na ragbi utakmici će se na postavljenim štandovima dijeliti informativni materijali (leci, brošure, priručnici), a građani i građanke će imati priliku pobliže se upoznati s radom savjetovališta, Centra za žrtve seksualnog nasilja, koje djeluje u okviru Ženske sobe.

Ragbi utakmica se organizira u okviru projekta „Suzbijanje nasilja nad ženama i rodne neravnopravnosti“, kojeg Ženska soba provodi tijekom 2016. godine uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika, Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.

Vidimo se na Sigetu!

Cijena ulaznice 20kn
*ženama ulaz besplatan