IPA, Vijesti

Rukometaši se pridružili kampanji Ženske sobe „U tri klika biraj život bez nasilnika!“

Hrvatski rukometaši izrazili su javnu podršku Nacionalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“ koju provodi Ženska soba, a čija je okosnica web stranica “Sigurno mjesto” namjenjena ženama žrtvama svih oblika nasilja.
Javna kampanja „U tri klika biraj život bez nasilnika“ provodi se u sklopu projekata:  „Centar za žrtve seksualnog nasilja“,  kojeg Ženska soba provodi u suradnji s Gradom Zagrebom  – Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih, te projekta „Sigurno mjesto“ kojeg financijski podržava Europska unija.
Blaženko Lacković, Marko Kopljar, Damir Bičanić i Lovro Šprem za potrebe podrške kampanje otvoreno su progovorili o važnosti prepoznavanja problema nasilja nad ženama u hrvatskom društvu te naglasili važnost kampanje „U tri klika biraj život bez nasilnika!“.Neke od poruka koje su rukometaši uputili javnosti su „Zaustavimo nasilje nad ženama! Posjetite web stranicu www.sigurnomjesto.hr i recite NE nasilju nad ženama!“ a ujedno se nadaju da će ovu poruku prenijeti osobito na mlađu mušku populaciju, ali i sve fanove rukometa i sporta općenito. „U tri klika biraj život bez nasilnika“ velika je nacionalna, dvogodišnja  kampanja protiv nasilja nad ženama koju su već podržale brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti te predsjednik RH Ivo Josipović. Kampanju „Sigurno mjesto“ zajedno s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom podržalo je i vodstvo reprezentacije te Hrvatski rukometni savez.

Ovo je priopćenje nastalo uz financijsku potporu Europske unije. Za sadržaj priopćenja je odgovorna Ženska soba i ni u kojem slučaju se priopćenje ne može uzeti kao stav Europske unije.