Vijesti

Sastanak Europske komisije: „Podizanje svijesti u cilju suzbijanja nasilja nad ženama i djevojkama“

Maja Mamula iz Ženske sobe sudjelovala je kao neovisna stručnjakinja na sastanku Europske komisije u Londonu, 07. i 08. veljače 2012. Sastanak je  održan u cilju razmjene dobrih praski na području ravnopravnosti spolova, a tema je bila „Podizanje svijesti u cilju suzbijanja nasilja nad ženama i djevojkama“.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici/e iz 15 zemalja (2 predstavnika/ce iz svake zemlje – osoba iz nadležne institucije/tijela i neovisni stručnjak/inja), Europske komisije i Europskog instituta za rodnu ravnopravnost. Predstavljene su javne kampanje iz Ujedinjenog kraljevstva i Grčke, dok su svi sudionici/e imali mogućnost govoriti o primjerima kampanja i prevencijskih aktivnosti protiv nasilja nad ženama i djevojkama iz svojih zemalja.

Neovisno stručnjaci/kinje su prije sastanka imali obavezu poslati kratke izvještaje o nasilju nad ženama i djevojkama, s naglaskom na prevencijske aktivnosti, u svojim zemljama, što će sve biti objavljeno na službenim web stranicama Europske komisije.