Vijesti

Simpozij “Seksualno zdravlje u 21. stoljeću”

Hrvatsko društvo za seksualnu terapiju povodom deset godina postojanja u suradnji s Općom bolnicom Karlovac i Hrvatskim psihijatrijskim društvom organiziralo je 25. studenog 2017. u Karlovcu jednodnevni simpozij Seksualno zdravlje u 21. stoljeću.

Cilj simpozija je bilo promoviranje važnosti seksualnog zdravlja (koje u svojoj definiciji uključuje i slobodu od svake vrste nasilja i uznemiravanja) i načina na koje se isto može ostvariti, kao i promoviranje organizacija i institucija u Hrvatskoj koje djeluju u tom smjeru.

Ispred Ženske sobe na Simpoziju su sudjelovale Maja Mamula i Senka Sekulić Rebić. Maja Mamula je održala predavanje pod nazivom Utjecaj seksualnog nasilja na seksualno zdravlje, a Senka Sekulić Rebić je pričala o seksualnom averzivnom poremećaju koji je često posljedica seksualnog nasilja.

Ostale izložene teme su se odnosile na različite aspekte seksualnog zdravlja i seksualnih prava. Na simpoziju su sudjelovale/i stručnjakinje/ci iz područja seksualnog zdravlja i seksualne terapije iz Hrvatske i inozemstva.