Vijesti

Studijska posjeta volonterki Ženskoj sobi

Centar za žene žrtve rata – ROSA organizirao je trodnevnu studijsku posjetu za volonterke partnerskih organizacija civilnoga društva aktivnim na suzbijanju rodno utemeljenog nasilja i diskriminacije. Studijska posjeta se održala u periodu od 15. do 17. lipnja 2015. godine. Volonterke Udruge žena „Nit” iz Korenice, Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin” iz Pakraca te Centra za žene žrtve rata-ROSA iz Zagreba posjetile su nekoliko organizacija civilnog društva i institucija gdje su se pobliže upoznale s njihovim radom i mogućnostima suradnje.

Volonterke su između ostalih, posjetile i Žensku sobu – Centar za seksualna prava 16. lipnja, 2015. godine. Paula Zore, članica Ženske sobe, predstavila je rad organizacije, dosadašnje i trenutne projekte i programe te rad Centra za žrtve seksualnog nasilja. Volonterke su posebno bile zainteresirane za rad Centra te im je pobliže predstavljen način pružanja pomoći i podrške te godišnje statistike Centra.

Ova studijska posjeta organizirana je u okviru projekta „Osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva za širenje servisa pomoći i podrške ženama koje su preživjele različite oblike rodno utemeljenog nasilja”, financijski podržanog kroz Europski socijalni fond.