Vijesti

Studijsko putovanje na Island

U okviru projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ organizirano je studijsko putovanje na Island u Reykjavik, a u posjet partnerskoj organizaciji Stígamót. Putovanje je održano od 30. kolovoza do 2. rujna 2016. godine na kojem su sudjelovale članice iz Ženske sobe, Ženske udruge IZVOR” Tenja, Ženske grupe „Korak“ Karlovac te predstavnica državne institucije i predsjednica Nacionalnog tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu.

Studijsko putovanje je organizirano s ciljem razmjene znanja i iskustva, upoznavanja dobre prakse na temu održivosti organizacija civilnog društva i javnog zagovaranja, te u svrhu osnaživanja međunarodne suradnje sa srodnom organizacijom Stígamót.

Tijekom četverodnevnog boravka sudionice putovanja su imale priliku sudjelovati na radionicama o mogućnostima i važnosti medijskih kampanja u suzbijanju nasilja nad ženama održanim od strane Guðrún Jónsdóttir iz Stígamóta te ostalih članica i članova organizacije. Također su tijekom boravka posjetile i upoznale se s radom organizacija kao što su Islandski centar za ljudska prava (the Icelandic Human Rights Center), the Barnhaus (interdisciplinarni i multiagencijski centar namijenjen za rad sa djecom žrtvama seksualnog nasilja i nasilja u obitelji), Sklonište za žene žrtve nasilja te Odjel za hitan prijem žrtava seksualnog nasilja pri bolnici.

Studijsko putovanje je sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te sljedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt je financijski podržavan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

IMG_1544

Na fotografiji: Guðrún Jónsdóttir, Stígamót

 

IMG_1739