Vijesti

Studijsko putovanje u Oslo

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva organizirano je studijsko putovanje u Oslo, Norveška za nekoliko organizacija civilnog društva iz Hrvatske koje su uz pomoć fondova EEA i Kraljevine Norveške provodile projekte u Hrvatskoj.

Kako je Ženska soba tijekom 2016. i 2017. godine bila korisnica spomenutog fonda, članica organizacije Josipa Tukara je sudjelovala na studijskom putovanju od 5. do 8. lipnja 2017. godine.

U okviru studijskog putovanja je bilo organizirano sudjelovanje na konferenciji na kojoj su predstavljani rezultati projekata provedenih u periodu 2009. – 2014., a financijski podržani od strane EEA fondova i Kraljevine Norveške, te je predstavljen Active Citizens Fund 2014. – 2021. za sljedeći period financiranja. Sastanak s predstavnicama i predstavnicama organizacija civilnog društva u Norveškoj za predstavnice iz Hrvatske organiziran je u suradnji Norveškog Helsinškog odbora te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Na sastanku su razmijenjena iskustva te znanja o radu prisutnih organizacija, a u cilju stvaranja bilateralnih partnerstva za buduće suradnje.