Vijesti

Sudjelovanje na 18. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa/inja

U Opatiji je od 13. do 16.10.2010. godine održana 18. godišnja konferencija hrvatskih psihologa/inja s temom Kroskulturalna psihologija. U okviru Sekcije za psihologiju seksualnosti održan je simpozij pod naslovom Seksualnost, kultura, kontekst, koji je vodila Maja Mamula, pročelnica Sekcije za psihologiju seksualnosti pri Hrvatskom psihološkom društvu. U okviru simpozija, održano je 9 izlaganja, a 2 su izložile članice Ženske sobe: Ida Šamanović: Seksualna disfunkcija kod žena – vaginizam i Maja Mamula: Seksualnost, kultura i rod. Simpozij je bio više nego odlično posjećen, sa preko 100 zainteresiranih psihologa/inja.

Također je održana i tribina u organizaciji Sekcije za psihologiju seksualnosti i Sekcije za kliničku i zdravstvenu psihologiju: Obavezno psihološko savjetovanje u postupku medicinski potpomognute oplodnje – etičke dileme, koju su moderirale Jasna Belamarić i Maja Mamula.

Na konferenciji je Maji Mamuli uručena i nagrada Hrvatskog psihološkog društva „MARULIĆ: FIAT PSYCHOLOGIA“ za odavanje javnog priznanja za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije.