Vijesti

Sudjelovanje na sastanku Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj

Na poziv Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj, koordinatorica Ženske sobe dr. sc. Maja Mamula je 9. veljače 2021. godine sudjelovala na sastanku na temu „Nisi Sama“ pokreta u Hrvatskoj.

Tema sastanka je bilo upoznavanje Veleposlanika Kanade, H.E. Alana Bowmana o aktualnostima oko pokreta Nisi Sama (globalnog Me Too poketa) u Hrvatskoj i regiji. Sudionice i sudionici sastanka su iz različitih perspektiva pružili uvid u problematiku ove teme u Hrvatskoj te preložili preporuke koje bi bile konkretni koraci koji bi se mogli poduzeti kako bi se osobama koje su preživjele seksualno nasilje pomoglo da se osjećaju sigurno u istupanju. Razgovaralo se i o idejama kako bi međunarodna zajednica mogla pomoći u rješavanju trenutne situacije.

Na sastanku su kao panelistkinje i panelis sudjelovali: Nebojša Paunović, Savjetnik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova;  Lora Vidović, Pučka pravobraniteljica; dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i Centra za žrtve seksualnog nasilja.

Sudionice i sudionici su bili: Veleposlanica Kraljevine Švedske, H.E. Diana Madunic; Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, H.E. Andrew Dalgliesh; Veleposlanica Japana, H.E. Misako Kaji; ispred Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Victoria Taylor, Cameron Millard i Vlatka Djukić; ispred Veleposlanstva Švicarske Konfederacije Francesca Stocker; ispred Veleposlanstva Sjedinjenih; ispred Veleposlanstva Kanade Emily Nicholson i Ida Mahecic Bajovic.