Vijesti

Sudjelovanje na stručnom skupu Psihologija u praksi

Dr.sc. Maja Mamula sudjelovala je kao izlagačica na devetom po redu stručnom skupu Psihologija u praksi, koji se održao u petak i subotu 9. i 10. travnja 2021.

Stručni se skup Psihologija u praksi održava u godišnjem ritmu s ciljem upoznavanje novih generacija studenata/ica sa stvarnim radnim obavezama psihologa/inja, nasuprot teorijskom znanju koje stječu na fakultetu, te da im se na taj način omogući objektivnije razmatranje kako budućeg usmjerenja tako i konkretne uloge psihologa/inja u zajednici i društvu općenito. Riječ je o cjelodnevnim nizovima predavanja i radionica, koja drže stručnjaci i stručnjakinje iz različitih područja primijenjene psihologije.

Na poziv organizatora, Kluba studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu – Feniks, dr.sc. Maja Mamula održala je predavanje u kojemu je predstavila Žensku sobu i raspon djelovanja organizacije te problematiku seksualnog nasilja – od prepoznavanja do postupka prijave i rada sa osobama koje su preživjele seksualno nasilje.

Predavanje dr.sc. Mamule izazvalo je izuzetno velik interes među studentima, te je predavanju koje se održalo putem Zooma, prisustvovao čak 151 student/ica.