Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Suradnja s Centrom za socijalnu skrb, Područni ured Maksimir

Dana 4. kolovoza 2016. godine održan je sastanak s predstavnicom Centra za socijalnu skrb, Područni ured Maksimir. Na sastanku su sudjelovale članice Ženske sobe Anamaria Drožđan-Kranjčec i Maja Vukmanić Rajter te Jasna Lozjanin Botica ispred Centra za socijalnu skrb.

Anamaria Drožđan-Kranjčec je otvorila sastanak predstavljanjem projekta, odnosno njegovih ciljeva, očekivanih rezultata te glavnih grupa aktivnosti. Posebno je istaknula partnerske organizacije na projektu te donatora projekta.

Maja Vukmanić Rajter potom je nastavila s predstavljanjem rada Centra za žrtve seksualnog nasilja koji djeluje u okviru Ženske sobe. Povezanost centara za socijalnu skrb i Centra je neizmjerno važna u suzbijanju seksualnog nasilja te pravovremenog i valjanog pružanja pomoći i podrške žrtvama. Vukmanić Rajter je nadalje predstavila dosadašnje postignute rezultate kao što je “Specijalizirana edukacije o seksualnom nasilju” koja kroz četiri modula za cilj ima podizanje stručnih kompetencija i međuresorne suradnje relevantnih institucija poput policije, državnog odvjetništva, centara za socijalnu skrb, zdravstvenog sustava, obrazovnog sustava te organizacija civilnog društva. Provedba edukacije je započela na području Zagreba i Zagrebačke županije te Slavonskog Broda, a njen nastavak slijedi početkom 2017. godine.

Gđa. Lozjanin Botica je naglasila kako je Centar za socijalnu skrb, Područni ured Maksimir uvijek otvoren za suradnju te sudjelovanje u aktivnostima Ženske sobe i po završetku projekta.

Sastanak je održan u okviru projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja”. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava uz dvije partnerske organizacije: Udrugu Brod – grupu za ženska ljudska prava te Grad Slavonski Brod. Projekt je financijski podržan od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu IPA 2012 Building Capacities of CSOs for Ensuring Effective Implementation of the EU Standards in the Enforcement of Human Rights.

IMG_0605