Vijesti

Suradnja Ženske sobe i Zadarske privatne gimnazije

Ženska soba – Centar za seksualna prava je u suradnji sa Zadarskom privatnom gimnazijom sudjelovala u gimnazijskom projektu «Seksualnost adolescenata», s temom seksualno nasilje.

   U zadarskoj Gradskoj knjižnici 04.03.2008. mr. sci. Maja Mamula održala je predavnje «Seksualno nasilje u školama», za stručne suradnike/ suradnice i profesore/ profesorice osnovnih i srednjih škola, kao i za građanstvo zainteresirano za temu. Sudjelovalo je više od 30 osoba, a nakon predavanja otvorila se i interesanta diskusija o brojnim primjerima iz prakse.

    Ivana Dijanić Plašć održala je u srijedu, 05.ožujka 2008. dvije radionice „Seksualno uznemiravanje vs. koketiranje“ i „Seksualno nasilje u adolescentskim vezama“ razvijene u sklopu trogodišnjeg programa Ženske sobe „Implementacija prevencijskog programa protiv seksualnog nasilja u školama“. Radionice su održane u Zadarskoj privatnoj gimnaziji, a njima su prisustvovali učenici i učenice prvih, drugih i trećih razreda. Učenice i učenici su pokazali veliki interes za temu, kao i visok stupanj zrelosti i osvještenosti vezan uz problematiku seksualnog nasilja.

Sa radionice Ivane Dijanić Plašć

Iz medija: