Vijesti

Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome

Ženska soba organizirati će i održati jednodnevni trening „Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome, namijenjen studentima/cama.

Trening će se održati 13.05.2016. u Zagrebu. Na treningu će se obrađivati slijedeće teme: nasilje nad ženama (oblici, rasprostranjenost, posljedice), uloga i važnost samoorganiziranja građana/ki, uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u suzbijanju nasilja nad ženama.

Trening će voditi vodeće stručnjakinje u području nasilja nad ženama, redom trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu. Trening će voditi Anamaria Drožđan-Kranjčec (dipl.iur.), a kao izlagačice uz Drožđan-Kranjčec sudjelovat će Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja).

Trening je sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama/ New Force in Fighting Violence against Women“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te slijedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, fond Kraljevine Norveške i EEA fond.