Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Tematska sjednica u Karlovcu

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava  i organizacije KORAK Karlovac, održana je tematska sjednica o problematici seksualnog nasilja i važnosti Direktive 2012/29 EU o uspostavi minimalnih standarda za prava, potporu i zaštitu žrtava kaznenih djela.

Tematska sjednica održana je u prostoru Knjižnice za mlade u Karlovcu dana 20. listopada 2017. godine. Na sjednici su sudjelovali/e predstavnici/e nadležbnih tijela i institucija i organizacija civilnog društva s područja Karlovačke županije.

Senka Sekulić Rebić, psihologinja Ženske sobe govorila je o problematici seksualnog nasilja, posljedicama, oblicima te mehanizmima zaštite. Anamaria Drožđan-Kranjčec, voditeljica pravnog tima Ženske sobe održala je izlaganje o pravima žrtava, promjenama zakona, važnosti Direktive 2012/29 EU, problemima u praksi te o Protokolu o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u praksi. Predsjednica organizacije Korak Karlovac, Mirjana Duduković, predstavila je rad organizacije i probleme s kojima se susreću na lokalnoj razini.

Sudionice i sudionici tematske sjednice su razmjenjivali iskustava i primjere iz prakse s kojima su se imali prilike susretati te su zajednički raspravljali o problematici seksualnog nasilja.

Tematske sjednice su sastavni dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Nositeljica projekta je Ženska soba, u partnerstvu s Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava i Gradom Slavonskim Brodom.