Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Tematska sjednica o seksualnom nasilju u Požegi

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava te Mirjane Jugović, dipl. soc. radnice iz Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnica Obiteljski centar, održana je tematska sjednica “Problem seksualnog nasilja  i primjena Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u praksi“ za predstavnice i predstavnike Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Požeško-slavonske županije te ostale stručne osobe koje rade na ovoj problematici.

Tematska sjednica održana je u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi dana 10. ožujka 2017. godine. Na sjednici je ukupno sudjelovalo 30 osoba, stručnjakinja i stručnjakinja iz CZSS Požega, CZSS Pakrac, Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ Pakrac, Hrvatskog ženskog društva, Opće županijske bolnice Požega, Požeško-slavonske županije, udruge Humanum, Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, Policijske uprave Požeško-slavonske županije te probacijskog ureda Požega.

IMG_7534

Mirjana Jugović, dipl. soc. radnica, otvorila je tematsku sjednicu kratkim uvodnim predavanjem, nakon čega je predavanje održala Anamaria Drožđan Kranjčec, voditeljica pravnog tima Ženske sobe. Predavanje je započelo predstavljanjem projekta u okviru kojeg je i održano događanje te je više govorila o samoj problematici seksualnog nasilja, pravima žrtava, problemima u praksi te o Protokolu o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u praksi.

Sudionice i sudionici tematske sjednice su razmjenjivali iskustava i primjere iz prakse s kojima su se imali prilike susretati te su zajednički raspravljali o problematici seksualnog nasilja.

Nakon tematske sjednice, održan je sastanak Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama na kojem je bila prisutna Renata Odeljan, v.d. predsjednica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama kao i članica istog tima, Suzana Kikić.

Tematske sjednice su sastavni dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Nositeljica projekta je Ženska soba, u partnerstvu s Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava i Gradom Slavonskim Brodom.

IMG_7538