Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Tematska sjednica u Slavonskom Brodu u organizaciji Udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava

U znak sjećanja na dan kada je, na Općinskom sudu u Zagrebu 22. rujna, policajac ubio sutkinju i svoju suprugu te ranio djelatnicu suda – u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom je u Velikoj vijećnici gradske uprave Slavonskoga Broda održana je tematska sjednica o zlostavljanju žena, a koju su zajednički organizirali Udruga Brod – grupa za ženska ljudska prava, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Grad Slavonski Brod.

Članice udruge Brod predstavile u projekt i dosadašnje aktivnosti projekta u okviru kojeg se održavaju i tematske sjednice te istaknule donatore projekta. Na sjednici je javnosti i institucijama upućen apel za nužnost ratificiranja Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, dokumentu kojeg je Hrvatska 2013. godine potpisala, ali još uvijek nije ratificirala.

Tematske sjednice su sastavni dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Nositeljica projekta je Ženska soba, u partnerstvu s Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava i Gradom Slavonskim Brodom.

160921142715359