Vijesti

Trening za novinare i novinarke “Seksualno nasilje nad djecom”

U organizaciji Incest trauma centra iz Beograda, a u sklopu djelovanja Prve ženske regionalne mreže protiv seksualnog nasilja, održan je dvodnevni trening „Seksualno nasilje nad djecom“. Trening su vodile eminentne stručnjakinje iz tog područja: Dušica Popadić, psihologinja  i terapeutkinja i Ljiljana Bogavec, liječnica i terapeutkinja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trening je održan od dana 4. Do dana 6. svibnja 2018. godine, a na njemu su sudjelovale  predstavnice Regionalne mreže među kojima i predstavnice Ženske sobe, dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica te psihologinja Senka Sekulić Rebić, voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja. Na treningu su sudjelovali/e i novinarke/i iz 4 zemlje regije (Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Srbija). Na treningu su sudjelovali/e sljedeći novinari/ke iz Hrvatske: Marijana Čikić (RTL televizija, emisija POTRAGA), Barbara Matejčić (slobodna novinarka), Lucija Čeč (Yammat.fm), Jagoda Bastalić (HRT, emisija Labirint) i Mato Barišić (Nova TV, emisija Provjereno).

Na treningu su obrađene osnovne teme vezane uz područje suzbijanja seksualnog nasilja nad djecom, a s ciljem edukacije novinarki/a u smjeru etičnog i efikasnog izvještavanja o navedenoj temi.