Vijesti

Volonterka Ženske sobe kandidatkinja za Volonterskog oskara

 Volonterski oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u gradu Zagrebu. Nagradu Volonterski oskar dodjeljuje Volonterski centar Zagreb, a pokrenuta je temeljem projekta „Volonterski servis – solidarnost i zajedništvo“ financiranog od strane Europske komisije (program PHARE 2006) i Grada Zagreb.

 

U ovom trenutku otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog oskara, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo trikandidatkinje koje su ušli u uži krug natječaja. Sada na scenu stupaju građani koji će odabrati kandidatkinju za koju smatraju da zaslužuje ovu nagradu glasajući na stranici Volonterskog centra Zagreb.

Jedna od kandidatkinja je i naša volonterka i odnedavno punopravna članica tima Ženske sobe Antonija Hojt, koja je svojim kreativnim idejama i nesebičnim pružanjem svoga vremena, energije i znanja značajno pridonijela prevenciji seksualnog nasilja, trgovanja ljudima i postizanju rodne ravnopravnosti. Podržite i Vi svojim glasom Antoniju Hojt i time ujedno i rad i viziju Ženske sobe : „Društvo slobodno od patrijarhata, diskriminacije, mizoginije i rodno uvjetovanog nasilja u kojem su individualna opredjeljenja osnovne vrijednosti“.

Zahvaljujemo!

Tim Ženske sobe