Vijesti

Završen program osposobljavanja za geronto domaćice

Zahvaljujući vodstvu i mentorstvu članica Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca pet polaznica je završilo program stručnog osposobljavanja za zanimanje geronto domaćice. Program je održan u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Obris iz Požege.  

Program je trajao nekoliko mjeseci, a odvijao se u Slavonskom Brodu te je bio namijenjen za žene žrtve nasilja u obitelji s područja Brodsko-posavske županije. Polaznice programa su nakon teorijskog dijela programa odradile praktičan dio nastave te stekle novo zvanje za zanimanje geronto domaćice. Jedan od ciljeva ovog programa je podizanje razine zapošljivosti polaznica, pružanje prilike za vlastitu ekonomsku neovisnost te nekima i mogućnost prvog ulaska na tržište rada.

Članice Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ su tom prigodom održale završnu follow up radionicu na kojoj su polaznicama uručena uvjerenja o uspješno završenom programu osposobljavanja.

Program „Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost“ provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program se provodu uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.