Vijesti

Završna aktivnost projekta “Ravnopravnost spolova u svakodnevnom životu – naš pogled”

Ženska soba – Centar za seksualna prava od sredine 2015. godine provodi projekt “Ravnopravnost spolova u svakodnevnom životu – naš pogled”, financijski podržanim od Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika, Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.

U okviru projekta su održane radionice na temu rodne ravnopravnosti u Osnovnoj školi Matka Laginje iz Zagreba te u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba. Po završetku radionica učenici/e su pozvani/e da su uključe u fotografski natječaj te fotografiraju rodnu (ne)ravnopravnost u svakodnevnom životu. Fotografije učenika i učenica iz Osnovne škole Matka Laginja grafički su dizajnirane te potom uokvirene.

Prezentacija kreiranog plakata predstavljena je danas, 17. veljače 2016. godine u prostoru osnovne škole te je uručena simbolična nagrada samoj školi. Prezentaciju su vodile članice Ženske sobe, Josipa Tukara i Jelena Čaušević te pedagoginja Jelena Bičanić. Članice su s učenicima osmih razreda porazgovarale o njihovom uključenju u provedeni projekt, zadovoljstvu kreiranim plakatom te postignutim rezultatima u okviru projekta. Kreirani plakat bit će izložen u prostoru škole te kao takav poslužiti trenutnim i budućim generacijama kao primjer angažiranosti i predanosti mladih osoba borbi za postizanje rodne ravnopravnosti.

IMAG2215

IMAG2230