Vijesti

Završena provedba projekta „Razbijmo mitove o našem zdravlju!“

Ženska soba završila je s provedbom projekta naziva „Razbijmo mitove o našem zdravlju!“, financijski podržanog od strane Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Završna aktivnost i rezultat projekta bila je promocija video filma pod nazivom „Prevencija maloljetničke trudnoće“, na kojem su sudjelovale učenice dvaju učeničkih domova iz Zagreba: učeničkog doma “Dora Pejačević” i učeničkog doma “Hrvatskog učiteljskog konvikta”.

Ovim putem zahvaljujemo učeničkom domu „Dora Pejačević“ te učeničkom domu “Hrvatskog učiteljskog konvikta”, na spremnosti na suradnju i izuzetnoj susretljivosti u provedbi svih aktivnosti. Posebno zahvaljujemo učenicama i učenicima koji/e su sudjelovali/e u procesu kreiranja video uratka: Ajli Šabić, Sanji Sabo, Silviji Vidić, Mariji Folnožić i Petru Vejiću.

U utorak, 26. siječnja, u učeničkom domu „Dora Pejačević“ održana je promocija snimljenog edukativnog filma, a nakon prezentacije, svim sudionicama/cima uručene su nagrade.

Za sve zainteresirane video uradak je dostupan na priloženom linku (https://www.youtube.com/watch?v=bIAAkYGb7-Y&feature=youtu.be), youtube kanalu Ženske sobe te društvenim mrežama. Video film “Prevencija maloljetničke trudnoće” kreiran je s ciljem osvještavanja mladih o problematici maloljetničke trudnoće kako bi se usvojili pozitivni stavovi o zdravim životnim navikama i odgovornom spolnom ponašanju u svrhu prevencije rizičnih spolnih ponašanja.