Vijesti

Ženska soba – Centar za seksualna prava obilježila Dane otvorenih vrata udruga

Ženska soba – Centar za seksualna prava se i ove godine priključila obilježavanju događanja naziva Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske te otvorila svoja vrata za sve zainteresirane građanke i građane 5. i 6. lipnja, 2014. godine.

Ove godine nam se pridružilo mnogo građana i građanki koji/e su upoznati/e s radom Ženske sobe kroz predstavljanje do sad provedenih edukacija za razne organizacije civilnog društva i državne institucije, učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, kroz predstavljanje provedenih znanstvenih istraživanja i izdanim izdavaštvom Ženske sobe, te upoznavanje s razvojem javnih politika protiv seksualnog nasilja ostvareno kroz lobiranje, umrežavanje i javni rad. Također nas je posjetio i dr. sc. Igor Vidačak s kojim se razgovaralo o uspjesima i dostignućima rada Ženske sobe i Centra za žrtve seksualnog nasilja.

Posjetiteljima i posjetiteljicama je posebno predstavljen rad Centra za žrtve seksualnog nasilja u okviru rada Ženske sobe te web stranica “Sigurno mjesto”. Također su predstavljeni i do sada provedeni projekti i programi, jednako kao i tekuće aktivnosti, ostvarena postignuća na području prevencije nasilja nad ženama te je posjetiteljima i posjetiteljicama predstavljen program i rad s volonterima i volonterkama Ženske sobe.

Zahvaljujemo se svim posjetiteljicama i posjetiteljima koje/i su posjetile/i Žensku sobu – Centar za seksualna prava.

IMAG0197

IMAG0201

IMAG0210