Vijesti

Ženska soba organizira javnu akciju u Zagrebu

Ženska soba – Centar za seksualna prava povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizira javnu akciju 27. rujna, 2014. godine. Javna akcija će se održati na lokaciji Bogovićeva ulica (ispred hotela Dubrovnik) u Zagrebu s početkom u 11 h te završetkom u 13 h.

Cilj javne akcije je obilježiti Nacionalni dana borbe protiv nasilja nad ženama te utjecati na brojne predrasude kojima je područje nasilja nad ženama obavijeno te osim osvještavanja javnosti o problematici nasilja nad ženama, osigurati dostupnost informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja.

Na javnoj akciji će se na postavljenim štandovima dijeliti informativni materijali (leci, brošure, priručnici), a putem razglasa građanke i građani će imati priliku čuti i jingl na temu nasilja nad ženama. Na javnoj akciji očekuje se dolazak javnosti poznatih osoba kao što su Sonja Šarunić, rukometašice rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb, Jasna Bilušić, Marina Tomašević, Julija Matanović, Lana Pavić, Anja Šovagović, Mila Elegović, Višnja Babić, Žarko Savić, Boris Vrtan, koje/i će na taj način iskazati podršku ženama žrtvama nasilja.

Javna akcija je sastavni dio projekta Ženske sobe – Centra za seksualna prava “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena!” koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi se u suradnji s 4 partnerske organizacije: Centar za žene Adela (Sisak), Udruga Brod – Grupa za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Udruga žena „HERA“ (Križevci) i SOS telefon – Grad Rijeka.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i podržati borbu protiv nasilja nad ženama!