Vijesti

Ženska soba organizirala javnu akciju pod sloganom “Iskoristi pravo na život bez nasilja”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, Ženska soba – Centar za seksualna prava organizirala je i održala javnu akciju 22. studenog, 2014. godine u Zagrebu.

Središnja poruka akcije bila je “Iskoristi pravo na život bez nasilja” pri čemu su članice Ženske sobe zajedno s volonterima i volonterkama dijelile/i građanima i građankama informativne materijale kao što su brošure, leci, razglednice i slično. Građani i građanke su ispisivali/e snažne i pozitivne poruke te razmišljanja protiv nasilja nad ženama. Članice Ženske sobe također su mnogim građanima i građankama pružile informacije te ih upoznale s mogućnostima podrške i traženja pomoći od organizacija civilnog društva te nadležnih državnih institucija.

Cilj javne akcije je bio ne samo obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, nego i utjecati na brojne predrasude kojima je područje nasilja nad ženama obavijeno.

Javna akcija je sastavni dio kampanje „Iskoristi pravo na život bez nasilja!“ koju financijski podržavaju Ured gradonačelnika Grada Zagreba i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi se u okviru projekta „Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena!“ u suradnji s 4 partnerske organizacije: Centar za žene Adela (Sisak), Udruga Brod – Grupa za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Udruga žena „HERA“ (Križevci) i SOS telefon – Grad Rijeka.

NNF_0898

NNF_0754

NNF_0791

NNF_0854