Vijesti

Ženska soba potpisala ugovor za projekt u okviru natječaja “Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj”

Ženska soba – Centar za seksualna prava potpisala je ugovor za projekt u okviru natječaja “Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj” raspisan temeljem Ugovora između Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ureda za financijske mehanizme Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma o provedbi Programa za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Partnerske organizacije na projektu naziva „Nova snaga protiv nasilja nad ženama“ su Ženska udruga „Izvor“ Tenja, Ženska grupa „Korak“ Karlovac te islandska organizacija civilnog društva Stígamótum. S provedbom projekta započet će se početkom 2016. godine.

Opći cilj projekta je jačanje održivosti organizacija civilnog društva koje rade na suzbijanju nasilja nad ženama te upoznavanje relevantnih aktera i građanstva s važnošću i ulogom takvih organizacija.

Projekt je financijski podržan od stane fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.

IMG_1048