Vijesti

Ženska soba u Čakovcu

Ženska soba – Centar za seksualna prava je u suradnji sa Međimurskom županijom, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, 27.02.2008. godine u Čakovcu održala cjelodnevni trening «Implementacija prevencijskih programa protiv seksualnog nasilja u škole». Trening je sastavni dio trogodišnjeg programa koji provodi Ženska soba u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Voditeljice su bile Maja Mamula i Dunja Bonacci Skenderović, a sudjelovao je 31 stručni suradnik/suradnica i profesor/ profesorica iz 38 osnovnih i srednjih škola iz Međimurske županije.

Iz medija:

  • 27.02.2008. – ODRŽANA RADIONICA O NASILJU U ŠKOLAMA

Cilj treninga je bio pružiti osnovne informacije sudionicima i sudionicama o seksualnom nasilju: oblicima, indikatorima, posljedicama, kao i o elementima zaštite. Predstavljen je i Protokol o postupanju u školama prema mladim osobama koje su doživjele seksualno uznemiravanje ili seksualno nasilje. Uz samo edukaciju, učesnici i učesnice su imali prilike i uvježbavati radionicu o prevenciji seksualnog nasilja u školama, namijenjenu učenicima i učenicama.

Svi članovi i članice grupe pokazali su izuzetno viskok interes za temu, kao i spremnost da održe minimalno tri radionice o prevenciji seksualnog nasilja za učenike i učenice u svojim školama.

Dogovoren je i nastavak suradnje u vidu osiguravanja potrebnih informacija i radionica za sve sudionike i sudionice treninga, kao i follow up radionice, koja bi se trebala održati krajem svibnja 2008. godine.

Svi sudionici i sudionice dobili su knjige «Seksualno nasilje u školama», radne kartice za provođenje radionica, postere za škole, kao i razne druge materijale Ženske sobe.