Vijesti

Najava održavanja online okruglog stola „Izazovi u radu sa žrtvama nasilja u obitelji za vrijeme COVID-19 pandemije – važnost suradnje“

Centar za socijalnu skrb Zagreb – Podružnica Maksimir u suradnji sa Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava organizira online okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama naziva „Izazovi u radu sa žrtvama nasilja u obitelji za vrijeme COVID-19 pandemije – važnost suradnje“.

Okrugli stol će se održati 26. studenoga 2020. godine s početkom u 11:00 sati putem ZOOM platforme.
Događanje se organizira se ciljem podizanja znanja i svijesti stručne i šire javnosti o problematici nasilja u obitelji te izazovima i problemima s kojima se državne institucije te organizacije civilnog društva susreću u direktnom radu prilikom pružanja smještaja, pomoći i podrške žrtvama nasilja u obitelji za vrijeme trajanja COVID-19 pandemije.

Izlagačice na događanju će biti:
• mr. spec. Ksenija Sviben, prof. psihologije, Predstojnica Podružnice Maksimir, Centar za socijalnu skrb Zagreb
• Silvija Čavić, prof. psihologije, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, Podružnica Obiteljski centar
• mr. sc. Željka Barić, Ravnateljica Dom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga“ Zagreb
• Mateja Bubaš, mag. psych., Ženska grupa Karlovac „KORAK“

Moderatorica događanja će biti Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., Voditeljica pravnog tima u Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava.

Online okrugli stol je namijenjen predstavnicama/ima centara za socijalnu skrb, organizacija civilnoga društva te široj, zainteresiranoj javnosti s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Događanje je prijavljeno nadležnoj Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Požega i Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Maksimir uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.